De huwelijkstrends voor 2020

De huwelijkstrends voor 2020

Heel wat verliefde koppeltjes zitten in de voorbereiding van hun huwelijk in 2023. Dat is maar goed ook, want er valt heel wat te regelen: trouwringen, kledij, feestzaal, catering … noem maar op.

Natuurlijk wil je een trendy huwelijk met een modieuze toets. Daarom hebben we de meest recente huwelijkstrends op een rijtje gezet. Lees snel verder en laat je inspireren.

Trends bij trouwjurken

Wanneer het op trouwjurken aankomt, zien we drie opvallende trends in 2023. Eerst en vooral de halter-neklijn. Halterjurken zijn het perfecte alternatief voor trouwkleden met een v-nek of strapless ontwerp. Deze huwelijkstrend komt ongetwijfeld van de bruiloft van Meghan Markle met de Britse prins Harry. Zij droeg namelijk een halterjurk tijdens de receptie.

Daarnaast zijn ook trouwkleden met een ongelijke hoogte in de mode. Die zijn vooraan iets korter dan achteraan. Op deze manier kan je jouw prachtige trouwschoenen showen.

Tenslotte combineren heel wat dames een wit trouwkleed met zwarte accenten. Een stijlvol contrast dat zeker de aandacht trekt!

Trends bij trouwkostuums

Natuurlijk willen ook de heren een trendy kostuum voor hun trouwdag. In 2023 kies je dan best voor een maatpak in tweed. Dit materiaal geeft jouw outfit een rustieke, klassevolle uitstraling.

Ultra slim fit trouwpakken zijn passé. Want de klassieke pasvorm is terug aan een opmars bezig. Hogere getailleerde broeken in combinatie met bretellen zijn dé huwelijkstrend van 2023 voor mannen.

Qua kleuren zijn er altijd de klassiekers als zwart, grijs en marineblauw. Wie eens iets anders wil, kiest voor donkergroen of bordeaux. Deze ongewone kleuren zijn verrassend mooi, zeker met de juiste das en accessoires.

Bruidsboeketten

Bij de bruidsboeketten is ‘lokaal’ alles wat de klok slaat. Denk aan lokale bio-bloemen in wild gestylde boeketten. Exotische soorten laat je dus best links liggen.

Daarnaast spendeert men in 2022 steeds meer aandacht aan de geuren. Want een bruidsboeket moet niet alleen mooi zijn, het moet ook een aangenaam aroma verspreiden. De bloemist zal je hierin graag begeleiden.

Duurzame bruiloften

Ecologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Dat vertaalt zich ook naar onze huwelijkstrends. In 2023 is er meer aandacht voor de ecologische voetafdruk van een trouw. Denk bijvoorbeeld aan uitnodigingen van FSC-papier, het gebruik van lokale producten op het feestmenu, een huwelijksreis met CO2-compensatie, enz.

Trendy trouwringen

Tenslotte kijken we nog naar enkele trends bij trouwringen. Wat meteen opvalt zijn de fijnere modellen. Die ogen erg elegant. Hele brede trouwringen zien er doorgaans wat robuuster uit – iets wat momenteel niet in het modebeeld past.

Bovendien blijft het wit goud een topper. Want een trouwring in wit goud heeft een schitterende champagnekleur die tijdloos is en past bij vele andere metalen, zoals zilver.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen