Juwelen cadeau doen: 6 tips

Je wil dus iemand een juweel cadeau doen? Dat is een goed idee. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, want iedereen heeft een andere smaak. Een miskoop is dus snel gebeurd.

Geen zorgen; met onderstaande tips vind je het perfecte juweel om cadeau te doen.

Tip 1: denk aan je budget

Iedereen die een cadeau koopt heeft een budget in het achterhoofd. Dat is maar goed ook. Want de financiële kant moet kloppen. Jouw budget is een goed startpunt om een geschikt juweelcadeau te vinden. Want sommige sieraden zijn nu eenmaal duurder dan andere. Gelukkig is er keuze genoeg voor ieders budget.

Tip 2: goud of zilver

Een belangrijke knoop die je in het begin moet doorhakken is de keuze tussen goud of zilver. Ons advies: kijk even naar de huidige juwelencollectie van de ontvanger. Draagt hij/zij enkel gouden juwelen? Dan is de keuze snel gemaakt. Anders kan je eventueel een zilveren sieraad als cadeau kopen.

Tip 3: maak je geen zorgen over de pasmaat

Heel wat mensen die een ring als geschenk kopen, maken zich zorgen over de maat. Want ze hebben schrik dat die niet zal passen. Dat is geen enkel probleem. Je mag nadien immers langskomen om de ring te vergroten of verkleinen. Zo ben je zeker van een perfecte fit.

Tip 4: hou het sober

In onze collectie zitten een heleboel opvallende ringen en andere unieke sieraden. Maar niet iedereen is daar fan van. Wie een juweel cadeau doet kiest dus beter voor een vrij sober ontwerp. Dat is tijdloos, en valt bij iedereen in de smaak.

Tip 5: voeg eventueel een gravure toe

Een juweelgeschenk wordt nog persoonlijker met een gravure. Voeg bijvoorbeeld een naam, datum of symbool toe. Wij denken graag mee over de perfecte gravure.

Tip 6: denk aan de presentatie

Tenslotte is er nog de presentatie van jouw geschenk. In onze winkel voorzien we met plezier een mooie cadeauverpakking. Die creëert het eerste wow-moment. Het tweede volgt niet veel later, nadat de ontvanger het cadeautje heeft uitgepakt en voor de eerste keer het prachtige juweel ziet.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen