De verschillende goudkleuren uitgelegd

De verschillende goudkleuren uitgelegd

De verschillende goudkleuren

Als je op zoek bent naar een trendy alternatief voor de traditionele goudgele sieraden, zit je zeker goed bij goudsmederij Wim Meeussen. Want wij hebben ook juwelen in andere goudkleuren.

Welke kleuren goud zijn er?

In onze collectie zitten drie verschillende goudkleuren, die in totaal in 9 verschillende tinten beschikbaar zijn:

Geel goud

Wie aan gouden juwelen denkt, denkt aan geel goud. Dat is de natuurlijke kleur van dit edelmetaal. De legering bepaalt de tint. Zo heeft een ring van 18 karaat een diepere goudkleur dan een van 8 karaat. Wij kiezen steeds voor 14 kt of 18 kt, waarbij het 14 kt een frissere tint heeft vermits er minder zuiver goud (24 kt) gebruikt is en meer zilver.

Wit goud

De natuurlijke kleur van de legering van wit goud is een uitstekend alternatief voor geel goud, omdat het wat frisser en moderner oogt. Het heeft een mooie warme champagnekleur, maar is niet zo geel als geel goud. Vaak wordt het verward met platina of zilver.

Wit goud is een legering met zilver en palladium.

Om dit materiaal nog witter te maken, kan er een afwerkingslaagje rodium gelegd worden. Die geeft de juwelen de klassieke witte kleur. Helaas slijt dit laagje tijdens het dragen en zal je regelmatig langs moeten komen om het laagje te vernieuwen.

Voor wit goud kies je bij ons uit vijf verschillende tinten, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

Rosé goud

Rosé goud heeft een subtiele roze schijn. Deze legering – eveneens verkrijgbaar in twee verschillende tinten - straalt warmte, jeugdigheid en vrouwelijkheid uit.

De oorsprong van deze kleur vinden we in 19e-eeuws Rusland, toen juwelier Carl Fabergé een legering van goud en koper maakte voor zijn Fabergé-eieren.

Vervolledig jouw look

Wil je meerdere sieraden in dezelfde goudkleur? Dat kan. Wij hebben ringen, armbanden, halskettingen en oorbellen in geel, wit en rosé goud. Op deze manier vormen alle sieraden één geheel.

Een mix van kleuren

Ga je liever voor een speelse mix and match? Dat is super trendy! Combineer bijvoorbeeld:

  • Een gouden ring met oorbellen in wit goud
  • Een armband in rosé goud met een zilveren halsketting
  • Meerdere ringen in wit en geel goud
©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen