De huwelijkstrends van 2019

De huwelijkstrends van 2019

Een huwelijk organiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet een gastenlijst samenstellen, uitnodigingen versturen, een trouwkleed/kostuum zoeken, een locatie vastleggen … Bovendien wil je de esthetische kant niet uit het oog verliezen. Want uitpakken met oubollige kleding en decoratie is not done.

Laat je daarom inspireren door de huwelijkstrends van 2019.

Uitnodigingen

Elk huwelijk start met de uitnodigingen. Die verzorgen de eerste indruk, en zetten de toon voor de rest van de bruiloft.

Voor een trendy huwelijk in 2019 heb je unieke uitnodigingen nodig. Denk aan goudfolie, marmerlooks, aquarel ontwerpen, enz. De enveloppes kleef je dicht met een lakzegel die jullie initialen bevat.

De huwelijkstrends van 2019

Bruidskleed

Wit blijft dé standaard voor trouwkleden. Toch gaan verschillende designers op zoek naar wat kleur. Vera Wang kiest bijvoorbeeld opvallende kleuren om de ontwerpen op te fleuren. Niet al te flashy, maar met levendige pasteltinten. Hou je het liever wat klassieker? Zorg dan voor kleurrijke accessoires: een strik, haarspeld, armband of halsketting.

Qua vormgeving zijn bloemen super trendy. We zien ze overal terug; als print of als 3D-versiering. Ze zijn de perfecte manier om een dosis kleur te introduceren.

De huwelijkstrends van 2019

Daarnaast zijn moderne baljurken aan een opmars bezig. Hiermee maak je gegarandeerd indruk. Laat je inspireren door het trouwkleed van Kate Middleton en kies voor lange, kanten mouwen, of ga voor glamour met een strapless baljurk.

De huwelijkstrends van 2019

Trouwkostuum

Een klassiek zwart of marine kleurig ‘trois pieces’ kostuum blijft een veilige keuze voor mannen. Maar misschien wil je iets modieuzer? Zoals een kostuumbroek en -vest in een lichte kleur. Deze tinten ogen erg vrolijk en zijn perfect geschikt voor een zomers huwelijk.

De huwelijkstrends van 2019

Trendy bruidegoms kiezen in 2019 voor een geruit pak. Ruitjes zijn casual, speels en ideaal voor een rustieke bruiloft. Ze komen in verschillende kleuren en diktes – afhankelijk van het gekozen materiaal. Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden.

De huwelijkstrends van 2019

Verder is ‘slim fit’ al wat de klok slaat, van kop tot teen. Een nauw aanpassende vest legt de nadruk op de schouders en borstkast, wat voor een atletische silhouette zorgt.

Sneakers onder een trouwkostuum zijn passé. Investeer in een kwalitatief paar geklede schoenen die bij de rest van de outfit passen.

Trouwringen

Geen trouw zonder ringen. Wie trouwringen gaat kopen, wil natuurlijk een modieus ontwerp. Daarvoor hebben we enkele tips.

Roos goud was in de voorbije jaren. Toch grijpen we in 2019 terug naar trouwringen in geel goud. Klassiek, maar tijdloos. Met een gouden ring zit je altijd goed.

Bij de dames komt opnieuw het bloementhema terug. Een elegante ring met een floraal patroon – liefst inclusief edelsteen – is hipper dan ooit. Een decoratief bloemetje als versiering kan ook.

En heb je al gedacht aan een tweekleurig ontwerp? Bij deze trouwringen wordt zilver gecombineerd met een detail in goud. Die mix van materialen is super stijlvol.

Feestdecoratie

De greenery trend is nog volop aan de gang. Bloemen en planten worden lukraak gebruikt om de feestzaal te versieren, gaande van bloemstukken op tafel tot bladslingers boven deuren.

Bloemdecoratie mag dus niet ontbreken. In 2019 gaan we voor tropische soorten, zoals de koningsprotea, pastelkleurige orchideeën en aronskelken.

De inrichting oogt rustiek, dankzij natuurlijke materialen. Sommige koppels gaan zelfs voor upcycling, waarbij ze bijvoorbeeld oud steigerhout gebruiken om decoratiestukken te maken. Laat je fantasie de vrije loop!

De huwelijkstrends van 2019
©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen