Welk budget voorzie je voor een verlovingsring?

Welk budget voorzie je voor een verlovingsring?

Prijs van een verlovingsring

Een aanzoek plannen vraagt heel wat voorbereiding. Je moet het juiste moment kiezen, een romantische setting voorzien en natuurlijk ook een verlovingsring kopen.

Wie 'de grote vraag' gaat stellen, vraagt zich waarschijnlijk af hoeveel een verlovingsring kost. Er gaan immers verschillende clichés de ronde over de gemiddelde prijs en het minimum budget dat je moet spenderen. Maar wat is daarvan aan?

Twee maanden salaris voor een verlovingsring

Er is een vuistregel die zegt dat je twee maanden loon moet opzij houden als budget voor een verlovingsring.

Die regel is echter een marketingtruc van De Beers, een groot diamantbedrijf. In de jaren ’80 lanceerden ze een nieuwe campagne in de Verenigde Staten die zegt dat mannen minstens twee maanden salaris moeten spenderen aan een verlovingsring. Want jouw toekomstige bruid is die investering toch waard?

De campagne was een groot succes. Tegenwoordig spenderen Amerikanen zelfs veel meer. Uit een onderzoek van ruim 14.000 koppels door huwelijkswebsite TheKnot bleek dat de gemiddelde verlovingsring €4.550 kost (bron).

Welk budget voorzie je voor een verlovingsring?

Gemiddelde prijs verlovingsring

Gelukkig ligt het gemiddelde budget voor een verlovingsring in België wat lager. Prijzen variëren meestal tussen de €500 en €1.000, afhankelijk van:

  • Het materiaal van de ring (goud of zilver)
  • Het gewicht (breedte en dikte)
  • Het aantal diamanten

Uiteindelijk is de prijs een persoonlijke keuze. Kies een budget waarbij je jezelf goed voelt. Een verlovingsring heeft in de eerste plaats immers een symbolische waarde – als teken van jullie liefde. Het prijskaartje is dus minder van belang.

Een verlovingsring voor elk budget

Wij hebben verlovingsringen in diverse prijsklassen. Het is steeds mogelijk om samen te bespreken wat mogelijk is binnen het voorziene budget. Zo past het persoonlijke ontwerp perfect in jouw financieel plaatje.

Je kan al vanaf €250 uit verschillende mooie verlovingsringen kiezen om dé vraag te stellen.

Tips om een ontwerp te kiezen

  • Zoek (stiekem) uit wat je partner mooi vindt. Vaak heeft hij/zij wel al enkele tips gegeven. Hoor zeker ook eens na bij vrienden of naaste familie. En neem een kijkje op sociale media.
  • Doe inspiratie op in trouwmagazines of door een kijkje te nemen in onze catalogus.
  • Traditioneel hoort er in een verlovingsring één of meerdere diamanten, maar niet iedereen houdt daar van! Pols hiervoor zeker bij je aanstaande zodat je een perfecte keuze maakt.
  • Over de ringmaat hoef je jezelf geen zorgen te maken. Die kan steeds nadien nog worden aangepast. Dat gebeurt kosteloos in eigen atelier. Mocht het je lukken om een goed passende ring van op dezelfde vinger mee te nemen of op te meten, is het mogelijk om op voorhand de ring op maat te laten zetten. Zo kan je extra punten scoren! ;-)
©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen