Juwelen met een vingerafdruk

Juwelen met een vingerafdruk

Juwelen met een vingerafdruk: alles wat je moet weten

Een juweel wordt pas echt persoonlijk als je er een vingerafdruk aan toevoegt. Dit kan van jezelf zijn, van een geliefde of van je kindjes bijvoorbeeld.

Werkwijze

Door de verloren wastechniek die we hanteren is het mogelijk om bijna alle soort juwelen van een vingerafdruk te voorzien. Of je nu graag een ring , trouwring of een hanger wenst, deze techniek maakt alles mogelijk! Het juweel in kwestie wordt voorbereid in was, wat te vergelijken valt met kaarsvet. Nadien wordt met een vlam het oppervlakte warm gemaakt en de was begint te smelten. Dit is het moment om je vinger in de aanslag te houden. Eventjes duwen et voilà, de afdruk is gezet!

Nu wordt het wassen model nog mooi afgewerkt in ons atelier en gegoten in het materiaal naar keuze: 18kt goud of 925 Sterling zilver.

Kan dit dan op alle juwelen in de collectie?

Er zijn standaardmodellen beschikbaar die voorzien zijn op het zetten van de afdruk. Dit omdat in de voorbereiding deze modellen wat opgedikt worden zodat ze niet te dun worden. Voor het toevoegen van een vingerafdruk op een ander model, kom je best even langs in onze winkel om de mogelijkheden te bespreken.

Voor jong en oud

Een vingerafdruk is bij iedereen anders, als het ware onze persoonlijke handtekening. Jonge kinderen hebben dusdanig ondiepe vingerafdrukken waardoor de lijntjes nog niet goed zichtbaar zijn. Het afnemen van een afdruk zou niet voldoende contrast opleveren voor een mooi resultaat. Daarom raden we aan om te wachten tot de kindjes 7 jaar zijn om een juweel met hun afdrukken te vervaardigen.

Had je graag een rouwjuweel laten maken met een vingerafdruk? In dit geval wordt de afdruk (meestal met inkt op papier afgenomen bij de begrafenisondernemer) gegraveerd op een juweel naar keuze. Dit gebeurt volledig met de hand en is dus iets arbeidsintensiever. Het resultaat is een mooie gegraveerde afdruk die langer blijft doordat deze minder oppervlakkig wordt aangebracht.

Ook leuk als geschenk

Verras je partner of een vriend(in) en doe een gepersonaliseerd juweel cadeau! Het dragen van de vingerafdruk van een geliefde is uniek en iets om eeuwig te koesteren. Hou er rekening mee dat we graag 6 weken hebben voor het vervaardigen van dit soort uniek juweel.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen