Ringen graveren: alles wat je moet weten

Ringen graveren: alles wat je moet weten

Een juweel is iets persoonlijks. Vaak is het iets wat je voor een speciale gelegenheid hebt gekocht: een huwelijk, een geboorte, een jubileum…

Een gravure maakt dit sieraad nog persoonlijker. Denk bijvoorbeeld aan jullie trouwdatum in de binnenkant van de trouwringen. Of de naam van je kersverse kindje op een ‘persring’.

Heel wat van onze klanten hebben vragen over het graveren van ringen en andere juwelen. Daarom hebben we deze FAQ opgesteld:

Hoeveel kost een gravure?

Koop je een trouwring in onze winkel? Dan is de prijs van de gravure inbegrepen (tenzij je heel speciale wensen hebt).

Voor een gewone ring of armband is de kost afhankelijk van de lengte van de tekst. Meestal ligt dit tussen de €20 en €40.

Gebeurt de gravure met de hand of met een machine?

Wij staan voor ambachtelijk vakmanschap. Gravures doen we dus het liefst met de hand. Wil je toch erg strakke letters, dan is een machinale gravure ook mogelijk.

Kan ik een lettertype kiezen?

Ja, we kunnen verschillende stijlen van lettertypes op de ring graveren. Klassiek of modern: dat kies je zelf.

Hoeveel tijd is er nodig om een juweel te graveren?

Reken op één à twee weken om een gravure te plaatsen, afhankelijk van de drukte op dat moment.

Kan ik naast tekst ook icoontjes en andere vormen laten aanbrengen?

Ja hoor. De gravure in een ring hoeft niet alleen uit tekst te bestaan. Ook een symbool, zoals een hartje of een oneindigheidsteken, is mogelijk.

Is er een beperking in lengte van de tekst?

De binnenomtrek van een ring is ongeveer 5 à 6 cm lang. Dit is de beschikbare ruimte voor de gravure. Meestal is er voldoende plaats voor jullie voornamen en de trouwdatum.

Heb je een opschrift in gedachten? Contacteer ons. Dan kijken we samen of die in de ring past.

Vervaagt een gravure naar verloop van tijd?

Nee, want de insnijdingen slijten nauwelijks. Een gravure behoudt dus vele jaren haar schoonheid en blijft duidelijk leesbaar.

Welke juwelen kan ik laten graveren?

In principe kan je alle ringen graveren. Ze moeten wel een breedte hebben van minstens 1,5 mm. Ook op armbanden, halskettingen en manchetknopen kunnen we een gravure aanbrengen.


Toch nog een andere vraag over gravures waarvoor je het antwoord niet hebt gevonden? Stuur een berichtje naar info@wimmeeussen.be of bel ons op het nummer 03 232 19 13.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen