Huwelijksaanzoek tips die een JA opleveren

Huwelijksaanzoek tips die een JA opleveren

Huwelijksaanzoek ideeën en tips voor een gegarandeerde JA

Een huwelijksaanzoek doen is een stressvol moment. Je stelt jezelf volledig open en wacht ongeduldig op die verlossende ‘ja’. Voor een maximale kans op succes is een goede voorbereiding belangrijk. Je moet een romantische locatie zoeken, een verlovingsring kopen, enz.

Kan je nog wat huwelijksaanzoek tips en ideeën gebruiken? Lees snel verder en laat je inspireren!


Huwelijksaanzoek tips

Tip 1: stel jezelf in haar plaats

Stel jezelf even in de plaats van je geliefde en vraag jezelf af hoe het ideale huwelijksaanzoek eruitziet. Iets intiem op een romantische plek, zoals het hotel waar jullie de eerste vakantie samen doorbrachten? Of iets met alle toeters en bellen op een publieke plaats? Niet iedereen staat graag in het midden van de belangstelling. Anderen dan weer wel.

Misschien heeft je geliefde al enkele subtiele huwelijksaanzoek tips gegeven. Ook bij goede vrienden en vriendinnen kan je ongetwijfeld ideeën opdoen.

Tip 2: schrijf een persoonlijke huwelijksaanzoek tekst

Tijdens een huwelijksaanzoek zitten de meeste mensen vol stress. Vermijd dat je met de mond vol tanden staat en bereid op voorhand een tekstje voor. Zo heb je een soort van ‘handleiding’ als je het even niet meer weet.

Natuurlijk moet deze huwelijksaanzoek tekst persoonlijk zijn. Praat bijvoorbeeld over hoe jullie elkaar ontmoet hebben en de rest van je leven met elkaar wil delen. Geen inspiratie? Zoek dan even online naar creatieve teksten.

Tip 3: koop een mooie verlovingsring

Bij een aanzoek hoort een verlovingsring. Liefst een stijlvol model dat bij de persoonlijkheid van je toekomstige vrouw past. Maatwerk is daarom interessant. Bij Wim Meeussen ontwerp je samen met onze designers de perfecte verlovingsring. Het materiaal, de vorm, gravures, met of zonder edelsteen: dat kies je allemaal zelf.

Tip 4: geheimhouding

Een huwelijksaanzoek is nog romantischer wanneer het onverwachts komt. Wees dus extra voorzichtig tijdens de voorbereiding. Verstop de verlovingsring op een plaats waar je vriendin niet komt en laat geen reservatieformulieren of andere documenten rondslingeren die je intenties verklappen.


Huwelijksaanzoek ideeën

Mooie huwelijksaanzoeken starten met creatieve ideeën. Enkele voorbeelden:

 • Maak van het aanzoek een zoektocht. Geef je vriendin een schatkaart die haar langs de mooiste plekjes van je stad/dorp brengt. Op het laatste punt sta jij klaar met een mooie verlovingsring.
 • Heb je al een zoon of dochter? Laat een T-shirt drukken met de tekst “mama, wil je met papa trouwen?”
 • Boek een ballonvaart en vraag haar ten huwelijk in de lucht. Bonuspunten als je het aanzoek in een grasveld schrijft.
 • Duik samen in een photo booth en haal de ring tevoorschijn tijdens de fotosessie. Zo heb je meteen een leuke herinnering aan dit onvergetelijke moment.
 • Houdt je geliefde van zoete desserts? Laat de bakker een cake maken met het opschrift “Wil je met me trouwen?”
 • Schuif ’s nachts stiekem de verlovingsring aan de hand van je vriendin en wacht tot ze het in de gaten heeft.
 • Geef een feestje en nodig alle vrienden uit. Tijdens een groepsfoto laat je jouw vriendin vooraan staan, terwijl de gasten achteraan bordjes vasthouden met het huwelijksaanzoek.
 • Ook openbare huwelijksaanzoeken kunnen romantisch zijn: in een restaurant, tijdens een sportwedstrijd, op het vliegtuig…
 • Ga samen naar een pretpark en houd een blaadje omhoog tijdens de actiefoto op de achtbaan.
 • Maak ontbijt op bed en verstop de ring in een glaasje cava.
 • Maak een huwelijksaanzoek video en zet deze op YouTube. Deel de link met je geliefde terwijl jullie samen op de sofa zitten.
 • Breng een bezoek aan jullie favoriete koffiehuis en vraag de barista om de tekst ‘Marry me?’ in cacaopoeder op het schuim te schrijven.
 • Droomt je vriendin al lang van een hond of kat als huisdier? Dan is dit het ideale moment om een in huis te halen. En vergeet niet de ring aan de halsband te bevestigen voor het huwelijksaanzoek.
©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen