Je ringmaat bepalen voor een perfect passende ring

Je ringmaat bepalen voor een perfect passende ring

Je ringmaat bepalen voor een perfect passende ring

Ga je een nieuwe ring kopen? Dan moet je eerst de ringmaat bepalen. Dit is een belangrijke stap, want een te kleine ring zit niet comfortabel en een te groot model durft weleens van je vinger te schuiven.

Binnenomtrek van de ring

In België wordt een ringmaat doorgaans uitgedrukt in millimeter. Dit getal stemt overeen met de binnenomtrek van de ring. In andere landen – waaronder Nederland en Duitsland – meet men de binnendiameter.

Wanneer je reeds een ring hebt die comfortabel zit, kan je de ringmaat omrekenen door de binnendiameter te meten met een schuifmaat en deze te vermenigvuldigen met 3,14.

Laat je ringmaat opmeten door een professional

Wil je absoluut zeker zijn van de juiste ringmaat? Breng dan een bezoek aan onze juwelenwinkel in Antwerpen. Onze verkopers geven graag advies over de maat van je ring. Bovendien zijn er verschillende pasringen om te proberen, zodat je het verschil in afmetingen zelf kan voelen.

Opgelet: de pasmaat varieert

De maat is afhankelijk van wat je zelf fijn vindt om te dragen: een lossere of een vastere ring. Daarnaast durft de ideale diameter weleens te variëren. In de zomer zijn je vingers misschien iets dikker door de warmte. En in de winter weer wat smaller. Tijdens het passen houden we hiermee rekening.

Je ring vergroten of verkleinen

Past jouw trouwring van 20 jaar geleden niet meer zo goed? Of had je de verlovingsring van je vriendin toch beter een maatje groter gekocht?

Geen paniek: wij kunnen de ring aanpassen.

Voor eenvoudige ringen (zonder steentjes of gravure) gebeurt dat meestal de dag zelf. Toch maak je best op voorhand een afspraak. Dan plannen we jouw ring-aanpassing meteen in.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen