Juwelen met kleurrijke edelstenen

Juwelen met kleurrijke edelstenen

Wie aan edelstenen denkt, denkt meteen aan diamanten. Maar er zijn zoveel meer edelstenen, halfedelstenen en mineralen – elk met hun eigen unieke kleur en schittering. Ook die gebruiken we regelmatig in onze juwelen.

Populaire edelstenen

We pakken graag uit met unieke ringen – ontwerpen die net een beetje anders zijn. Edelstenen zijn hiervoor ideaal. Want deze kleurstenen zorgen direct voor een geraffineerde uitstraling.

Als edelsteen kiezen we bijvoorbeeld voor:

  • Saffier
  • Toermalijn
  • Agaat
  • Citrien
  • Prasioliet
  • Rookkwarts
  • Robijn
  • Lapis lazuli
  • Smaragd

Saffieren worden over het algemeen geclassificeerd als een van de meest waardevolle edelstenen. Je kent ze waarschijnlijk in hun blauwe vorm, maar er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar, zoals oranje, groen, geel, enz. Saffieren staan symbool voor rijkdom.

Toermalijnen zijn een vorm van cyclosilicaten. Deze mineralen bestaan meestal uit langwerpige prismatische kristallen. Doorgaans hebben ze een groene kleur, maar er bestaan ook andere kleurvarianten waaronder zwart (schorl), bruin (draviet), groen (uviet), enz. Toermalijnen waren populair bij kunstenaars, omdat ze het creatief vermogen zouden vergroten.

Agaten behoren tot de chalcedonen, een variëteit van het mineraal kwarts. De kleur is meestal lichtblauw tot duifblauw, maar er bestaan ook andere kleuren. In de volksgeneeskundige zorgen agaten voor bescherming tijdens een zwangerschap en verminderen ze hoofdpijnen.

Citrienen worden ook weleens citroenkwarts genoemd door hun kleur. Ze zijn niet te verwarren met gele topaas, wat een compleet ander mineraal is. Heel wat mensen zien citrienen als een manier om de concentratie te verbeteren en futloosheid te bestrijden.

Prasiolieten hebben een prachtige mintgroene kleur. Ze ontstaan door de verhitting van paarse amethisten (op natuurlijke wijze of kunstmatig). Deze edelstenen hebben een positieve invloed op je hart en spijsvertering.

Rookkwartsen vallen op met hun warmbruine schijn. Die ontstaat door de inwerking van natuurlijke radioactieve straling op kwarts. Maak je geen zorgen: deze edelsteen geeft zelf geen radioactieve straling af en is dus ongevaarlijk.

Robijnen zijn misschien wel een van de meest bekende edelstenen voor juwelen. Met hun warme rode kleur zijn het echte blikvangers. In de oudheid en de Middeleeuwen kende men aan robijnen magische krachten toe.

Lapis lazuli stenen, ook gekend als lazuurstenen, zijn erg mooi in oorbellen. Ze zijn ondoorzichtig, met een intens azuurblauwe kleur. Die kleur wordt al eeuwen geassocieerd met wijsheid.

Smaragden behoren tot de berilmineralen. Deze edelstenen zijn transparant (des te helderder, des te hoger de prijs) met een mooie groene kleur. Volgens volkslegende hebben smaragden een herstellende werking op het lichaam.

Geef kleur aan jouw outfit

Gekleurde edelstenen zijn ideaal om jouw outfit een speelse toets te geven. Heb je bijvoorbeeld een kleedje met gele kleuraccenten voor een feest? Draag dan oorbellen met citrienen. Zo past alles bij elkaar.

In onze collectie zitten verschillende kleuren. Er is dus voor ieder wat wils.

Een edelsteen in jouw favoriete kleur?

Heb je een favoriete kleur die je graag terugziet in een sieraad? Wij zoeken de juiste steen. Als specialist in juwelen op maat komen wij graag tegemoet aan jouw wensen.

Spring eens binnen in onze winkel in Antwerpen of contacteer ons via info@wimmeeussen.be voor meer informatie.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen