Een gouden ring onderhouden doe je zo

Een gouden ring onderhouden doe je zo

Een gouden ring onderhouden volgens de regels van de kunst

Een gouden ring kopen is een investering voor de toekomst. Het is een sieraad dat vele jaren meegaat en vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Mits je deze gouden ring correct onderhoudt, natuurlijk.

Tips voor het onderhouden van een gouden ring

Een gouden ring kan veel verdragen. Maar niet alles. Op sommige momenten is enige voorzichtigheid geboden. Met onderstaande tips garandeer je een lange levensduur:

Wees voorzichtig met zand

Ben je van plan om in de tuin te werken? Dan is het een goed idee om je ring even uit te doen. Fijne zandkorreltjes hebben immers een schurende werking. Deze kleine krassen zullen de uitstraling van het goud aantasten.

Pas op met zwaar werk

Ook tijdens het fitnessen draag je best geen gouden ring. De kracht die je uitoefent op fitnesstoestellen kan het metaal vervormen. Om diezelfde reden is een verhuis, waarbij je veel zware toestellen moet verplaatsen, een moment waarop je jouw ring uitdoet.

Berg je ring op in een droge, donkere plaats

Wanneer je een gouden ring voor een lange tijd opbergt, kies dan voor een droge, donkere plaats. Een juwelenkistje is hiervoor ideaal. Nog een tip: plaats dit kistje niet in een dressoir of kleerkast. Inbrekers kennen die plaatsen maar al te goed.

Je gouden ring schoonmaken

Een gouden ring reinigen is verrassend makkelijk. Je hebt immers geen speciale schoonmaakproducten nodig. Wat afwasmiddel of een ontvettende zeep is voldoende.

  1. Vul een kommetje met lauw water en voeg er enkele druppels afwasmiddel aan toe.
  2. Leg de gouden ring in het water en laat deze gedurende 5 minuten weken.
  3. Gebruik een zachte tandenborstel om de ring te poetsen en al het vuil te verwijderen.
  4. Spoel het overtollige zeep af en dep de ring droog met een schone handdoek.

Je gouden ring opblinken

Na verloop van tijd kan goud dof worden, zeker bij een ring die je gedurende lange tijd niet hebt gedragen. Een flinke opblinkbeurt zal de ring opnieuw laten schitteren. Om beschadigingen te voorkomen, laat je dit best over aan een expert. Bezoek onze winkel in Antwerpen voor meer informatie.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen