Steeds meer koppels hernieuwen hun trouwbeloften

Steeds meer koppels hernieuwen hun trouwbeloften

Een wedding vow renewal is al jaren hip in de Verenigde Staten. Maar de laatste tijd gebeurt dit steeds vaker in ons landje. Want er is niets romantischer dan je trouwbeloften hernieuwen na een huwelijk van 20, 30, 40 jaar of langer.

Een nieuw engagement

Na enkele jaren huwelijk heb je heel wat watertjes doorzwommen. Jullie hebben samen lief en leed gedeeld, en kennen elkaar dus beter dan ooit.

Met een hernieuwing van jullie trouwbeloften gaan jullie een nieuw engagement aan. Dit tweede jawoord bevestigt dat jullie volop voor elkaar kiezen. Het is een nieuwe impuls om je ook de volgende jaren volop te geven in de relatie.

Mag, maar hoeft niet

Volgens relatietherapeute Margo Van Landeghem hoeft niet elk koppel zijn huwelijksgeloften te hernieuwen. Vaak is het een goede zaak om gewoon even stil te staan bij de speciale band die jullie met elkaar hebben. Door er bijvoorbeeld samen over te praten.

6 Tips om je trouwgeloften te hernieuwen

Droom je van een vow renewal? Lees dan zeker onze tips:

  1. Heb je jouw trouwjurk nog? Gebruik die opnieuw, of laat een kleermaker je oude jurk omtoveren in een nieuw ontwerp.
  2. Bij een trouw horen trouwringen. Koop een nieuwe set om jullie liefde te vieren.
  3. Betrek eventueel de kinderen bij de hernieuwing van jullie trouwbeloften.
  4. Doe lekker nostalgisch en houd de ceremonie op jullie oude trouwlocatie.
  5. Natuurlijk mag ook een tweede huwelijksreis niet ontbreken. Sommige koppels hernieuwen hun huwelijksgeloften in het buitenland. Dan slaan ze twee vliegen in één klap.
  6. Elk huwelijksjubileum staat voor een materiaal (20 jaar = porselein, 50 jaar = goud, enz.) Verwerk dit materiaal in de geloftenhernieuwing. Draag bijvoorbeeld zilveren armbanden op 25 jaar. Of een parelsnoer op 30 jaar.
©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen