Juwelen opbergen: 5 do’s and dont’s

Juwelen opbergen: 5 do’s and dont’s

Juwelen opbergen: 5 do’s and dont’s

Na verloop van tijd verzamel je heel wat juwelen. Omdat je niet alles tegelijk kan dragen, moet je steeds enkele stuks opbergen voor later.

Helaas doet niet iedereen dit op een correcte manier. Met beschadigingen en verloren voorwerpen tot gevolg. Je volgt dus beter onze 5 tips voor het opbergen van sieraden in dit artikel.

1. Gooi niet alles op een hoopje

Maar al te vaak worden alle sieraden op een hoopje gesmeten: een kluwen van halskettingen in een badkamerlade of alle ringen samen in een doosje. Dat is niet de ideale manier om juwelen op te bergen. Orden alles netjes in doosjes met compartimenten of op rekjes. Juwelenzakjes zijn ook een oplossing. Zo zal je geen sieraden beschadigen wanneer je net die onderste armband of oorbellen wil nemen.

2. Sluit je sieraden

Bij het opbergen van halskettingen en losse armbanden sluit je best het slotje. Zo gaan ze minder snel in de knoop en is de kans op een beschadiging van het sluitmechanisme kleiner.

3. Kies voor een donkere, droge plaats

Juwelen bewaar je op een donkere, droge plaats. Op deze manier worden ze niet aangetast door licht en een te hoge luchtvochtigheid. Een slaapkamerkast is bijvoorbeeld een goede opbergplaats.

Tip: leg je sieraden niet op ‘klassieke’ plekken zoals een dressoir in de woonkamer. Daar gaan inbrekers eerst op zoek. Verstop ze op minder voor de hand liggende plaatsen om diefstal te voorkomen.

4. Berg kostbare sieraden op in een kluis

Sommige juwelen hebben een grote emotionele of monetaire waarde. Het zou spijtig zijn moest je die kwijtraken. Daarom is het een goed idee om ze te bewaren in een brandkast. Zo zijn deze kostbare sieraden beschermd tegen diefstal en brand.

5. Bewaar juwelen niet in de badkamer

Heel wat dames en heren leggen hun sieraden in de badkamer. Want dan kan je meteen je sieraden aandoen na het douchen. Toch is het een slecht idee. Door de hoge luchtvochtigheid is een badkamer geen geschikte plek om jouw oorbellen, ringen, kettingen en armbanden te bewaren.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen