Unieke agaatstenen

Unieke agaatstenen

Je zag ze al wel passeren, onze unieke juwelen met agaten. Vaak verwerkt in een ring, ook soms in een hanger of oorstekers. We werken voornamelijk met de ruwe vorm van agaatstenen omdat dit erg goed bij onze organische stijl past. De juwelen waarin we deze stenen verwerken zijn zowel in 18kt goud als 925 Sterling zilver te verkrijgen.

Oorsprong en betekenis.

De belangrijkste vindplaatsen van agaatstenen zijn Brazilië, Uruguay en de Verenigde Staten.

Agaten behoren tot de familie van chalcedonen, een variëteit van het mineraal kwarts. In de volksgeneeskunde zorgen agaten voor bescherming tijdens een zwangerschap en verminderen ze hoofdpijnen.

Welke kleur heeft een agaatsteen?

Deze halfedelsteen komt voor in verschillende kleuren, allemaal uniek in hun soort. De meest voorkomende kleur is lichtblauw tot duifblauw, maar er bestaan ook zeker andere, felle kleuren. Hieronder een klein overzicht van de verschillende kleuren met hun bijhorende naam:

Uniek.

Eén keer per jaar maken we een uitstap naar het Walhalla der stenen: Idar Oberstein in Duitsland. Daar kiezen we zorgvuldig steen per steen uit om voor jullie unieke juwelen te maken. Ook hier pikken we de agaatstenen op. Zo zorgen we ervoor steeds een mooie voorraad aan stenen te kunnen presenteren.

Is de kleur die je graag wou niet beschikbaar? We noteren graag je gegevens en houden je op de hoogte bij een volgend bezoek aan Duitsland.

Onderhoud.

Omwille van hun poreuze eigenschap, draag je juwelen met een agaatsteen best met de nodige zorg. Een ring die je elke dag draagt moet veel invloeden van buitenaf doorstaan. Doe deze daarom best af wanneer je zwaar manueel werk verricht. Ook water en allerlei poestproducten vermijd je best.

Daarnaast ben je altijd welkom in onze winkel voor een gratis onderhoudsbeurt.

©2018 Wim Meeussen Goudsmid & JuwelenProduct infoWebdesign Antwerpen - Koen Michielsen